Terry sah milik Chelsea

Terry sah milik Chelsea

su_06.1

Terry sah milik Chelsea

LONDON – Selepas sekian lama berdiam diri, kapten Chelsea, John Terry akhirnya bersuara mengenai masa depannya.

Kelmarin, Terry menamatkan teka-teki apabila mengesahkan akan terus menyarung jersi Chelsea.

Kapten The Blues itu juga menyatakan persetujuannya dengan pegawai kelab tersebut dan menolak sebarang usaha perpindahan ke Manchester City.

Terry, 28, dijangka memperoleh gaji £150,000 (RM870,164) seminggu dalam kontrak yang akan ditawarkan Jumaat ini.

City pula sebelum ini menawarkan gaji £250,000 (RM1.4 juta) seminggu kepadanya.

“Ada banyak spekulasi mengenai masa depan saya baru-baru ini dan saya mahu jelaskan perkara ini buat selama-lamanya. Saya masih lagi memberi komitmen kepada Chelsea dan saya akan terus melakukannya,” kata Terry.

“Chelsea telah menjelaskannya kepada saya bahawa mereka tidak pernah berniat untuk menerima sebarang tawaran ke atas saya.”

City sebelum ini membuat tawaran bernilai £40 juta (RM232.1 juta) ke atas kapten England itu, namun pemilik The Blues, Roman Abramovich menjelaskan yang dia tidak akan dijual.

Terry menambah: “Apabila kamu dikaitkan dengan mana-mana kelab atau pengurus yang amat dihormati, ia pastinya menjadi tajuk perbualan hangat. Tetapi untuk saya meninggalkan Chelsea, ia tidak mungkin berlaku.”

Terry ,Terry  berita, Terry  kini, Terry  dunia, Terry  asia,Terry  malaysia, Terry  melayu, Terry  indon, Terry  indonesia, Terry  kl, Terry  foto, Terry  gambar, Terry  bf1, berita dunia, berita majalah, berita baru, berita asia, berita artis, berita hiburan, berita kawan, berita politik, berita-berita, beritakini, beritadunia, beridaasia, beritamalaysia, beritamelayu, beritaindon, beritaindonesia, beritakl, beritafoto, beritagambar, beritaterkini, beritaweb, beritaharian, beritabaru, beritabf1, beritatv, berita8, beritagay, beritapenting, beritabulan, beritakasa, beritaawas, berita2, beritascander, beritajalan, beritamaju, beritasukan, berita kini, berita dunia, berita asia, berita malaysia, berita melayu, berita indon, berita indonesia, berita kl, berita foto, berita gambar, berita terkini, berita web, berita harian, berita baru, berita bf1, berita tv, berita 8, berita gay, berita penting, berita bulan, berita kasa, berita awas, berita scander, berita jalan, berita maju, berita sukan, berita, kini, dunia, asia, malaysia, melayu, indon, indonesia, kl, foto, gambar, terkini, web, harian, baru, bf1