Tareq Aziz diserang strok

Tareq Aziz diserang strok

Tareq Aziz diserang strok

BAGHDAD – Bekas Perdana Menteri Iraq, Tareq Aziz (gambar) yang pernah berkhidmat di bawah pentadbiran bekas Presiden Iraq, Saddam Hussein menghidap strok dan dipindahkan dari sebuah penjara ke sebuah hospital Amerika Syarikat (AS), kata seorang peguamnya semalam.

“Dia menghidap strok pada Jumaat lepas dan sudah dipindahkan ke sebuah hospital di sebuah pangkalan AS di Balad, 70 kilometer ke utara Baghdad,” kata peguam Tareq, Badie Aref.

“Keadaan dirinya kini serius dan keputusan akan dibuat sama ada dia akan dirawat di hospital atau perlu dikembalikan ke Kem Cropper,” tambahnya.

Kem Cropper merupakan sebuah penjara yang dikendalikan oleh AS di Baghdad.

Tareq menjadi Timbalan Perdana Menteri pada 1991 semasa pemerintahan Saddam.

Dia pernah menjadi Menteri Luar.

Tareq menyerah diri kepada tentera AS pada April 2003 selepas Saddam digulingkan oleh tentera penceroboh yang diketuai oleh AS.

Peguam bela itu tidak menyatakan dengan terperinci berhubung penyakit strok yang dihidapi oleh Tareq.

Tareq dihukum penjara selama 15 tahun pada Mac 2009 kerana disabitkan dengan kesalahan membunuh penduduk Kurdis.

Tareq Aziz berita,Tareq Aziz istri,Tareq Aziz poster,Tareq Aziz terkini,Tareq Aziz terbaru,Tareq Aziz dunia,Tareq Aziz foto, Tareq Aziz video,Tareq Aziz ayunan, Tareq Aziz turnamen, Tareq Aziz master,Tareq Aziz dukungan,Tareq Aziz hangat,Tareq Aziz privasi,Tareq Aziz yayasan, Tareq Aziz informasi,Tareq Aziz info,Tareq Aziz harian, Tareq Aziz poster, Tareq Aziz jadwal,Tareq Aziz latar belakang, Tareq Aziz video,Tareq Aziz nasional, Tareq Aziz tanda tangan,Tareq Aziz wallpaper,Tareq Aziz biografi, Tareq Aziz blog, Tareq Aziz usia, Tareq Aziz profil,Tareq Aziz website,Tareq Aziz foto, Tareq Aziz berat, Tareq Aziz wallpaper,foto, gambar, terkini, web, Dolaran, baru, macam-macam, Bf-1,dunia, sukan

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply