‘Saya sendiri tidak tahu nasib Terry’

‘Saya sendiri tidak tahu nasib Terry’

su_04.1

‘Saya sendiri tidak tahu nasib Terry’

LOS ANGELES – Frank Lampard menyatakan, dia sendiri tidak mengetahui sama ada rakan sepasu- kannya, John Terry akan kekal di Stamford Bridge atau tidak.

Pengakuan mengejut daripada penolong kapten Chelsea itu mendedahkan satu lagi tanda bahawa Terry akan menyertai Manchester City.

Bagaimanapun, Lampard masih berharap agar persetujuan akan tercapai bagi memastikan kapten England itu kekal bersama Chelsea.

“Saya tidak tahu apa yang akan dia (Terry) lakukan. Saya pernah berada pada situasi seperti itu dan semua yang berada di kelab ini mahu dia kekal bersama Chelsea.

“Namun, saya yakin John akan buat keputusan terbaik. Saya juga sebenarnya mempunyai pilihan meninggalkan Chelsea musim lalu untuk bersama bekas pengurus, Jose Mourinho, namun saya masih di sini,” kata Lampard.

Terry, 28, masih belum ditawarkan kontrak baru oleh Chelsea dan City akan terus menyatakan minat memancingnya sebelum pemain pertahanan itu menandata- ngani perjanjian dengan The Blues.

City juag sedia menawarkan gaji melebihi £200,000 (RM1.17 juta) seminggu tetapi Lampard berkata, rakannya itu tidak akan berpindah hanya semata-mata kerana wang.

“Terry seorang yang jujur dan dia tidak akan melakukannya kerana wang. Saya kenal Terry, dia akan fikir perkara yang baik mengenai kariernya,” jelas Lampard.

Terry,Terry berita, Terry kini, Terry dunia, Terry asia,Terry malaysia, Terry melayu, Terry indon, Terry indonesia, Terry kl, Terry foto, Terry gambar, Terry bf1, berita dunia, berita majalah, berita baru, berita asia, berita artis, berita hiburan, berita kawan, berita politik, berita-berita, beritakini, beritadunia, beridaasia, beritamalaysia, beritamelayu, beritaindon, beritaindonesia, beritakl, beritafoto, beritagambar, beritaterkini, beritaweb, beritaharian, beritabaru, beritabf1, beritatv, berita8, beritagay, beritapenting, beritabulan, beritakasa, beritaawas, berita2, beritascander, beritajalan, beritamaju, beritasukan, berita kini, berita dunia, berita asia, berita malaysia, berita melayu, berita indon, berita indonesia, berita kl, berita foto, berita gambar, berita terkini, berita web, berita harian, berita baru, berita bf1, berita tv, berita 8, berita gay, berita penting, berita bulan, berita kasa, berita awas, berita scander, berita jalan, berita maju, berita sukan, berita, kini, dunia, asia, malaysia, melayu, indon, indonesia, kl, foto, gambar, terkini, web, harian, baru, bf1