Rossi nafi sertai F1

Rossi nafi sertai F1

Rossi nafi sertai F1

LONDON – Juara dunia perlumbaan MotoGP, Valentino Rossi sekali lagi menjadi sebutan dalam perlumbaan kereta Formula Satu (F1).

Ia gara-gara kejayaan pemandu berusia 30 tahun dari Itali itu menamatkan sesi ujian jentera Ferrari, F2008 di Litar Catalunya, Barcelona minggu lalu.

Kejayaan Rossi mencatat masa terbaik 1 minit 21.900 pada hari kedua sesi ujian itu telah mencetuskan khabar angin bahawa dia mungkin menyertai F1.

Bagaimanapun, Rossi menafikan laporan itu dan berkata, dia akan kekal dalam perlumbaan MotoGP meskipun belum mencuba nasib menjadi pemandu F1.

“Bermula esok, tugas saya adalah menunggang motosikal,” katanya kepada Gazzetta dello Sport.

“Saya akan membuat keputusan mengenai masa depan saya dalam tempoh beberapa bulan lagi. Saya juga mendapat tawaran daripada Ducati. Ia adalah jelas untuk tempoh beberapa bulan.”

Di Litar Catalunya baru-baru ini, Rossi menggunakan jentera yang sama digunakan oleh juara dunia 2007, Kimi Raikkonen berjaya mencatat masa terbaik.

Catatan masa terbaik yang dilakukan Raikkonen di litar itu pada tahun 2008. adalah 1:21.670, cuma beberapa saat lebih pantas daripada apa yang dilakukan Rossi pada pusingan terakhir itu.

Rossi nafi, Rossi nafi hari ini, Rossi nafi terkini, Rossi nafi terbaru, Rossi nafi baru,Rossi nafi kini,Rossi nafi dunia, Rossi nafi harian, video Rossi nafi, Rossi nafi biodata, Rossi nafi biografi, Rossi nafi sejarah, Rossi nafi web, Rossi nafi terkini, Rossi nafi terbaru, Rossi nafi penting, Rossi nafi dunia, Rossi nafi Rossi nafi, Rossi nafi malaysia, Rossi nafi melayu, Rossi nafi indon, Rossi nafi indonesia, Rossi nafi kl, Rossi nafi tv, Rossi nafi Rossi nafi, Rossi nafi gay, Rossi nafi artis, Rossi nafi hiburan, Rossi nafi sukan, Rossi nafi ekonomi, Rossi nafi sains, Rossi nafi teknologi, Rossi nafi kesihatan, Rossi nafi sejarah, Rossi nafi politik, dunia, malaysia, melayu, indon, indonesia, foto, gambar, terkini, web, Dolaran, baru, macam-macam, sukan, teknologi, ekonomi,sepak bola, sains