Roddick ada misi tebus kekecewaan

Roddick ada misi tebus kekecewaan

su_09.1

Roddick ada misi tebus kekecewaan

NEW YORK – Andy Roddick berazam untuk menjuarai Kejohanan Tenis Terbuka Amerika Syarikat bagi mengubat kekecewaannya pada Kejohanan Wimbledon dua bulan lepas.

Roddick hampir menjuarai Kejohanan Wimbledon pertama dalam kariernya tahun ini sebelum tewas lima set kepada pemain Switzerland, Roger Federer pada perlawanan akhir Jun lalu.

Menurut Roddick, meskipun kecewa dengan kekalahan tersebut, dia tidak mahu terus bersedih dan mahu bangkit untuk mempamerkan aksi terbaik di tempat sendiri minggu ini.

“Memang saya mempunyai impian besar untuk menjuarai Kejohanan Wimbledon lalu tetapi ia sudah berlalu,” kata Roddick yang meraih kejuaraan Grand Slam tunggalnya di Flushing Meadows pada 2003.

“Saya juga mempunyai keinginan yang sama di sini (Amerika Syarikat). Saya harus terus maju dan bergerak mengikut perancangan kerana saya yakin, saya mampu untuk menang sekali lagi di sini.

“Saya tidak pernah mengambil mudah setiap perlawanan. Sebenarnya, saya perlu rasa sedih kerana saya telah memberikan tentangan sengit sebelum tewas kepada Federer.”

Pemain pilihan kelima itu berpeluang untuk bertemu Federer sekali lagi sekiranya kedua-dua pemain mara ke pusingan separuh akhir.

Roddick, Roddick kini, Roddick terkini, Roddick terbaru, Roddick Roddick, Roddick dunia, Roddick asia, Roddick malaysia, Roddick melayu, Roddick indon, Roddick indonesia, Roddick kl, Roddick foto, Roddick gambar, Roddick video, Roddick biodata, Roddick biografi, Roddick sejarah, Roddick skandal, Roddick bf1, biodata Roddick, biografi Roddick, Roddick dunia, Roddick majalah, Roddick baru, Roddick asia, Roddick artis, Roddick hiburan, Roddick kawan, Roddick politik, Roddick-Roddick, Roddickkini, Roddickdunia, Roddickasia, Roddickmalaysia, Roddickmelayu, Roddickindon, Roddickindonesia, Roddickkl, Roddickfoto, Roddickgambar, Roddickterkini, Roddickweb, Roddickharian, Roddickbaru, Roddickbf1, Roddicktv, Roddick8, Roddickgay, Roddickpenting, Roddickbulan, Roddickkasa, Roddickawas, Roddick2, Roddickscander, Roddickjalan, Roddickmaju, Roddicksukan, Roddick kini, Roddick dunia, Roddick asia, Roddick melayu, Roddick indon, Roddick indonesia, Roddick kl, Roddick foto, Roddick gambar, Roddick terkini, Roddick web, Roddick harian, Roddick baru, Roddick bf1, Roddick tv, Roddick 8, Roddick gay, Roddick penting, Roddick bulan, Roddick awas, Roddick scander, Roddick jalan, Roddick maju, Roddick sukan, Roddick, kini, dunia, asia, malaysia, melayu, indon, indonesia, kl, foto, gambar, terkini, web, harian, baru, Bf-1, andy roddick, roddick, tenis