Robben belum sedia sarung jersi

Robben belum sedia sarung jersi

Robben belum sedia sarung jersi

JOHANNESBURG: Legenda bola sepak Jerman, Franz Beckenbauer mengkritik cara permainan England pada Piala Dunia ini apabila menyebut “mereka bergerak ke belakang kepada corak lama yang buruk, iaitu membuat sepakan bola hantaran jauh dan mengejarnya.”

Ketika skuad England bimbingan Fabio Capello berhempas pulas seri 1-1 menentang Amerika Syarikat selepas penjaga gol, Robert Green melakukan ‘kesilapan bodoh’ membolehkan lawan menyamakan kedudukan, Jerman pula mempamerkan aksi bertenaga membelasah Australia 4-0, Ahad lalu.

“Apa yang saya lihat daripada pemain England dalam perlawanan dengan AS itu, sebenarnya tidak banyak permainan bola sepak,” kata Beckenbauer, semalam.

“Kepada saya England seperti bergerak ke belakang kepada corak lama yang buruk iaitu membuat sepakan bola hantaran jauh dan mengejarnya.

“Saya tidak pasti sama ada Fabio Capello masih boleh mengubahnya. England berada dalam situasi ini kerana hakikat bahawa tidak ramai pemain negara itu dalam kelab Liga Perdana Inggeris kerana mereka menggunakan pemain luar dari serata dunia yang lebih baik,” katanya.

England perlu menewaskan Algeria, Jumaat ini dalam perlawanan Kumpulan C untuk meneruskan cabaran, manakala Jerman berdepan Serbia dalam Kumpulan D pada hari sama.

Robben, Robben kini, Robben terkini, Robben terbaru, Robben baru, Robben skandal, gambar Robben, foto Robben, video Robben, biodata Robben, biografi Robben, sejarah Robben, web Robben, berita terkini, berita terbaru, berita penting, berita dunia, berita asia, berita malaysia, berita melayu, berita indon, berita indonesia, berita kl, berita tv, berita harian, berita gay, berita artis, berita hiburan, berita sukan, berita ekonomi, berita sains, berita teknologi, berita kesihatan, berita sejarah, berita politik, berita bf1, dunia, asia, malaysia, melayu, indon, indonesia, foto, gambar, terkini, web, harian, baru, macam-macam, Bf-1,Robben, belum, sedia, sarung jersi