Presiden Indonesia rakam lagu pop romantik

Presiden Indonesia rakam lagu pop romantik

Presiden Indonesia rakam lagu pop romantik

JAKARTA 25 Jan. – Presiden Indonesia, Susilo bambang Yudhoyono telah ‘menghentikan’ usaha menangani gejala rasuah dan pemberontakan rakan parti komponen buat sementara waktu untuk menerbitkan sebuah lagi album lagu-lagu pop romantik.

Album Ku Yakin Sampai Di Sana yang merupakan lagu gubahan Susilo turut memuatkan penyanyi-penyanyi dan ahli muzik terkenal Indonesia.

Seperti dua album terdahulu bekas jeneral berusia 60 tahun itu, Ku Yakin banyak berkisar tentang percintaan, kesetiaan dan patriotisme.

“Dalam waktu terluang saya selain memenuhi mandat rakyat sebagai presiden, saya juga gemar melahirkan apa yang saya rasa melalui hasil kerja-kerja seni,” kata presiden yang dikenali sebagai SBY melalui tulisannya di dalam album itu yang memaparkan imej kanak-kanak sedang berlari sambil membawa bendera Indonesia.

“Lagu-lagu di dalam album itu ditulis bersandarkan kepercayaan bahawa tiada apa yang boleh merubah nasib sebuah negara kecuali rakyatnya sendiri dan untuk tujuan-tujuan yang mulia,” katanya.

Pemenang rancangan pencarian bakat Indonesian Idol, Vidi Adiano, Rio Febrian dan Joy Tobing merupakan antara bintang yang merakamkan lagu-lagu ciptaan presiden itu selain mempersembahkannya pada pelancaran semalam yang tidak dihadiri oleh Yudhoyono.

“Presiden itu melahirkan rasa hatinya melalui muzik. Dalam album ini, beliau mahu rakyat mempunyai impian besar dan berusaha keras untuk mencapainya,” kata jurucakap presiden, Julian Aldrin Pasha kepada AFP hari ini.

“Lagu-lagunya adalah berkaitan kehidupan. Ketika berada di dalam kereta, beliau akan memperhatikan keadaan sekitarnya dan menulis lirik dan membaca apa yang dimaksudkannya,” katanya.

Album sulung gubahan Susilo berjudul Rinduku Padamu diterbitkan pada tahun 2007 dan kemudian diikuti dengan Evolusi pada tahun 2009.

Presiden Indonesia, Presiden Indonesia kini, Presiden Indonesia terkini, Presiden Indonesia terbaru, Presiden Indonesia baru, Presiden Indonesia Presiden Indonesia, gambar Presiden Indonesia, foto Presiden Indonesia, video Presiden Indonesia, biodata Presiden Indonesia, biografi Presiden Indonesia, sejarah Presiden Indonesia, web Presiden Indonesia, Presiden Indonesia terkini, Presiden Indonesia terbaru, Presiden Indonesia penting, Presiden Indonesia dunia, Presiden Indonesia Presiden Indonesia, Presiden Indonesia malaysia, Presiden Indonesia melayu, Presiden Indonesia indon, Presiden Indonesia indonesia, Presiden Indonesia kl, Presiden Indonesia tv, Presiden Indonesia Presiden Indonesia, Presiden Indonesia gay, Presiden Indonesia artis, Presiden Indonesia hiburan, Presiden Indonesia sukan, Presiden Indonesia ekonomi, Presiden Indonesia sains, Presiden Indonesia teknologi, Presiden Indonesia kesihatan, Presiden Indonesia sejarah, Presiden Indonesia politik, Presiden Indonesia bf1, dunia, Presiden Indonesia, malaysia, melayu, indon, indonesia, foto, gambar, terkini, web, Dolaran, baru, macam-macam, sukan, teknologi, ekonomi