Pesawat Discovery terbalik di ISS

Pesawat Discovery terbalik di ISS

Pesawat Discovery terbalik di ISS

LONDON – Pesawat pengangkut angkasa Discovery kelmarin mencipta sejarah apabila ia berada dalam keadaan terbalik untuk bercantum dengan Stesen Angkasa Lepas Antarabangsa (ISS) bagi menghantar bekalan baru dan angkasawan, lapor sebuah akhbar semalam.

Pesawat milik Pentadbiran Angkasa dan Aeronautik Kebangsaan (NASA) yang berlepas dari Florida, Amerika Syarikat (AS) itu bercantum dengan ISS kelmarin tanpa bantuan radar.

Komander pesawat itu, Alan Poindexter memulakan pergerakan luar biasa dengan memusingkan kapal angkasa Discovery sebelum robot memunggah masuk kargo seberat 13 tan ke ISS.

Buat pertama kalinya dalam sejarah, empat angkasawan wanita berada di ISS iaitu Dorothy Metcalf-Lindenburger, Stephanie Wilson, Tracy Caldwell Dyson dari AS dan Naoko Yamazak dari Jepun.

pesawat discovery,pesawat,kecelakaan pesawat,vidio pesawat ,sriwijaya,pesawat garuda,jadwal pesawat,ticket pesawat,tiket pesawat,pesawat indonesia,pesawat terbang,pesawat udara,pesawat mandala,lion air batam,gambar pesawat,adamair,video kecelakaan pesawat,pesawat jatuh,video kecelakaan pesawat terbang,kasus kecelakaan pesawat,kecelakaan pesawat di dunia,lion discovery,pesawat mirageberita kini, berita kini, berita malaysia, berita indon, berita indonesia, berita dunia, berita harian, berita majalah, berita baru, berita asia, berita artis, berita hiburan, berita kawan, berita politik,teknologi Lelaki AS,Lelaki AS ekonomi

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply