Peminat marah Beckham

Peminat marah Beckham

david-beckham

Peminat marah Beckham

CARSON – David Beckham tidak memberi penjelasan atau meminta maaf selepas menimbulkan kemarahan kepada sekumpulan penyokong Los Angeles Galaxy.

“Ia bukan satu halangan kepada saya. Orang lain yang perlu berubah.

“Ia juga bukan tentang sama ada saya mampu meneruskannya. Bukan saya seorang sahaja yang diejek,” kata Beckham kelmarin selepas menjalani latihan.

Beckham diejek sekumpulan penyokong Galaxy yang menggelarkan diri mereka L.A Riot Squad ketika seri dalam perlawanan persahabatan menentang AC Milan Ahad lepas.

Kumpulan Riot Squad itu mengejek dan memperlekehnya dengan menaikkan sepanduk berbunyi, ‘Penipu Beredar Dari Sini’ dan ‘Ada Sesuatu Yang Jahat Dilakukan Kamu’.

“Sudah tentu, saya tidak suka anak saya melihat dan mendengar perkara seperti itu. Dari sekumpulan penyokong yang teratur, saya rasa ia perbuatan yang tidak beradab,” kata Beckham.

Pada separuh masa, Beckham berjalan ke arah sekumpulan penyokong sambil menjerit dan menuding jari. Dia mencabar penyokong-penyokong tersebut berjumpa di atas padang dan cuba untuk melangkah melepasi papan iklan sebelum pengawal keselamatan masuk campur. Polis menahan penonton yang meninggalkan tempat duduk tersebut.

Ketika sepakan sudut separuh masa kedua di hadapan kumpulan Riot Squad, Beckham segera memaling kepada penyokong tersebut sebelum meletakkan jari telunjuk di bibirnya, mengangkat bahu dan memberikan mereka sekuntum ciuman. Sepakan sudut itu menghasilkan gol.

“Akhir sekali, saya hanya beraksi seperti biasa. Jika ia tidak bagus buat sesetengah orang, selagi ia masih yang terbaik untuk diri saya sendiri dan pasukan, ia tidak menjadi masalah,” kata Beckham.

Riot Sqaud menyalahkan Beckham kerana menimbulkan kemarahan menurut kenyataan dalam laman web kumpulan tersebut Khamis lalu.

“Dia telah memberi respons yang berbeza Ahad lalu, ejekan dan jeritan mungkin akan berakhir selepas tamat separuh masa pertama.

“Kami tidak rasa bersalah menyoalkan komitmen Beckham kepada pasukan kami tetapi ia jelas David merasakan sebaliknya,” menurut kenyataan tersebut.

Penyokong Galaxy begitu marah kepada Beckham berikutan kenyataan umum untuk kekal bersama AC Milan lebih daripada bulan Mac, tarikh akhir sebenar pinjamannya.

Kedua-dua kelab dan Liga Utama Bola Sepak Amerika Syarikat berbincang mengenai keputusan Beckham untuk kekal beraksi di Liga Itali sehingga akhir musim.

“Kami mahu menyokong David, kami akan berhenti mengejek apabila Beckham mula beraksi dalam perlawanan liga di dalam stadium kami tetapi ia terserah kepada David. Jika dia terbukti tidak berminat, ada sesuatu yang hendak diperkatakan kepadanya,” menurut kenytaan Riot Squad.

Beckham,Beckham berita, Beckham kini, Beckham dunia, Beckham asia,Beckham malaysia, Beckham melayu, Beckham indon, Beckham indonesia, Beckham kl, Beckham foto, Beckham gambar, Beckham bf1, berita dunia, berita majalah, berita baru, berita asia, berita artis, berita hiburan, berita kawan, berita politik, berita-berita, beritakini, beritadunia, beridaasia, beritamalaysia, beritamelayu, beritaindon, beritaindonesia, beritakl, beritafoto, beritagambar, beritaterkini, beritaweb, beritaharian, beritabaru, beritabf1, beritatv, berita8, beritagay, beritapenting, beritabulan, beritakasa, beritaawas, berita2, beritascander, beritajalan, beritamaju, beritasukan, berita kini, berita dunia, berita asia, berita malaysia, berita melayu, berita indon, berita indonesia, berita kl, berita foto, berita gambar, berita terkini, berita web, berita harian, berita baru, berita bf1, berita tv, berita 8, berita gay, berita penting, berita bulan, berita kasa, berita awas, berita scander, berita jalan, berita maju, berita sukan, berita, kini, dunia, asia, malaysia, melayu, indon, indonesia, kl, foto, gambar, terkini, web, harian, baru, bf1