Pelajar berbogel dipaksa senior

Pelajar berbogel dipaksa senior

Pelajar berbogel dipaksa senior

SEOUL – Polis Korea Selatan menyatakan gambar sekumpulan remaja lelaki dan perempuan yang berbogel dan tersebar di Internet sebenarnya dipaksa berbuat demikian oleh beberapa pelajar senior mereka di sebuah sekolah tinggi di negara itu, lapor media semalam.

Pada minggu lalu, komuniti Internet gempar selepas melihat kira-kira 40 remaja Korea Selatan membentuk piramid manusia dalam keadaan bogel manakala tubuh mereka dibaling dengan tepung dan telur.

Beberapa imej lain menunjukkan mereka berdiri sambil menutup bahagian sulit atau sedang melucutkan seluar dalam masing-masing.

Media tempatan melaporkan gambar-gambar memalukan itu merupakan sebahagian daripada parti penutup majlis tamat persekolahan sebuah sekolah tinggi di Ilsan dalam wilayah Gyeonggi.

Beberapa mangsa berkata, mereka menerima mesej khidmat pesanan ringkas (SMS) daripada beberapa pelajar senior yang memberi amaran mereka akan menerima hukuman serius sekiranya enggan menghadiri parti itu.

Mengulas mengenainya, Presiden Korea Selatan, Lee Myung-bak menganggap insiden memalukan itu sebagai isu budaya dan berjanji akan mencari jalan untuk mengubah sistem pendidikan negara bagi mengelak kejadian sama daripada berulang.

Sementara itu, polis mengklasifikasi kes itu sebagai jenayah dan akan memanggil 20 pelajar sekolah tinggi untuk disoal siasat kerana terbabit dalam insiden itu.

Pelajar, Pelajar kini, Pelajar terkini, Pelajar terbaru, Pelajar baru, Pelajar skandal, gambar Pelajar, foto Pelajar, video Pelajar, biodata Pelajar, biografi Pelajar, sejarah Pelajar, web Pelajar, berita terkini, berita terbaru, berita penting, berita dunia, berita asia, berita malaysia, berita melayu, berita indon, berita indonesia, berita kl, berita tv, berita Pelajaran, berita gay, berita artis, berita hiburan, berita sukan, berita ekonomi, berita sains, berita teknologi, berita kesihatan, berita sejarah, berita politik, berita bf1, dunia, asia, malaysia, melayu, indon, indonesia, foto, gambar, terkini, web, Pelajar, baru, macam-macam, Bf-1,ekonomi, teknologi,sains dan teknologi,