Messi gegar 4 gol kelas dunia

Messi gegar 4 gol kelas dunia

Messi gegar 4 gol kelas dunia

BARCELONA – Pengurus Arsenal, Arsene Wenger menyifatkan empat gol yang dijaringkan oleh Lionel Messi, ketika Barcelona meleburkan harapan pasukannya ke separuh akhir Liga Juara-Juara, sesuatu yang hanya berlaku dalam permainan komputer.

Selepas seri 2-2 di Emirates, Nicklas Bendtner meletakan Gunners mendahului secara agregat, sebelum gerakan solo ajaib Messi, yang pertama kali menjaringkan empat gol – pemain keenam dalam sejarah Liga Juara-Juara, namun yang pertama selepas Andrei Shevchenko lima tahun lalu – ketika Barca menang 4-1 untuk mara dengan agregat 6-3.

“Tahniah buat Barcelona, mereka memang layak menang perlawanan kedua ini. Mereka pasukan yang bagus dan Messi memberi kelainan kerana dia boleh memenangi perlawanan walau dalam keadaan mana sekali pun.

”Dia ibarat pemain di dalam permainan Playstation, dia mampu mengambil kesempatan dalam setiap peluang.

“Kami melakukan terlalu banyak kesilapan di bahagian pertahanan ketika mengawal bola, dan inilah padahnya.

”Skuad ini masih muda dan mampu meningkat.

“Masa depan kami sangat positif, kami kurang matang pada perlawanan ini.

“Selepas kami menjaringkan gol pertama, kami mempunyai peluang baik untuk menjaringkan gol lagi, cuma kami membuat keputusan buruk ketika cuba melakukan penyudah.

“Saya tidak tahu sama Barcelona bakal memenangi Liga Juara-Juara, bamun mereka berpeluang.

“Mereka pasukan yang lebih baik ketika ini, namun kami mampu memberi kesukaran kepada mereka,” katanya.

Arsenal mampu melegakan kekecewaan mereka dengan menumpukan perhatian kejuaraan Liga Perdana England, dengan perlawanan berikutnya menentang Tottenham Hotspur.

“Kami harus fokus pada Liga Perdana dan kami akan ke White Hart Lane, venue di mana kami mencatat prestasi baik sebelum ini.

“Kami harus fokus dan ia bakal menjadi pertembungan terbaik pada perlawanan derby,” kata Wenger.

Sementara itu, rakan sejawatnya, Barcelona, Pep Guardiola menekankan bahawa kejayaan tersebut adalah kemenangan kelab, tanpa menuding kepada mana-mana pemain tertentu.

“Tahniah kepada pasukan ini kerana kami mara ke separuh akhir sejak tiga tahun lalu.

“Ia perlawanan melibatkan dua pasukan handal, namun kami lebih menguasai bola di babak pertama dan itulah yang memberi kelainan.

“Kami amat gembira layak ke separuh akhir dan berjaya mencapai semua ini tanpa menjejaskan gaya permainan kami.

”Kami berusaha keras selepas 70 atau 80 minit perlawanan, inilah yang menjadi penentu perlawanan. “Messi berhak untuk semua pujian setelah apa yang diberikan di atas padang, dia contoh sempurna kepada pemain muda, walaupun mustahil untuk mereka meniru gaya permainannya.

“Menyifatkan Messi umpama pemain dalam permainan Playstation, ia satu perbandingan yang hebat, cuma saya tidak tahu dia berada pada tahap berapa.

“Kemenangan ini adalah prestasi pasukan, kami semua beraksi dengan sikap yang sama, iaitu menyerang,” katanya.

Dia meramalkan pertembungan separuh akhir sukar menentang Inter Milan, yang terlebih dahulu mengesahkan kemaraan selepas mengalahkan kelab Rusia, CSKA Moscow 1-0 di Moscow, untuk agregat 2-0.

Messi gegar, Messi gegar berita, Messi gegar kini, Messi gegar dunia, Messi gegar asia, Messi gegar malaysia, Messi gegar melayu, Messi gegar indon, Messi gegar indonesia, Messi gegar kl, Messi gegar foto, Messi gegar gambar, Messi gegar terkini, Messi gegar web, Messi gegar harian, Messi gegar baru, Messi gegar bf1, berita bf1, berita bf1, berita kini, berita kini, berita malaysia, berita indon, berita indonesia, berita dunia, berita harian, berita majalah, berita baru, berita asia, berita artis, berita hiburan, berita kawan, berita politik,teknologi Messi gegar,Messi gegar ekonomi,Messi, gegar, 4, gol, kelas, dunia

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply