McLaren serius pikat Rosberg

McLaren serius pikat Rosberg

su_05.1

McLaren serius pikat Rosberg

LONDON – Khabar angin mengenai penghijrahan pemandu berbakat Williams, Nico Rosberg (gambar) ke pasukan McLaren Mercedes pada musim depan semakin menjadi kenyataan.

Terbaru, naib presiden Motosport Mercedes, Norbert Haug mendedahkan bahawa pihaknya begitu berminat untuk melihat kerjasama antara pemandu muda Jerman itu dengan McLaren.

Haug juga mengakui rakan senegaranya itu adalah calon terbaik untuk menyertai pasukan McLaren pada musim depan dengan mengisi kekosongan yang bakal ditinggalkan pemandu Finland, Heikki Kovalainen.

“Kami perlu berusaha untuk memenangi perlumbaan dan kejuaraan ini.

“Namun, jika kami boleh melakukannya bersama pemandu Jerman, ia adalah lebih baik,” jelas Haug dalam satu temubual bersama agensi berita SID.

Menurutnya lagi, usaha untuk membawa pemandu-pemandu Jerman ke pasukan McLaren sebenarnya telah diusahakan sejak era Michael Schumacher lagi.

“Sejak 10 tahun lalu, kami telah cuba untuk mendapatkan khidmat Michael Schumacher, Nico Rosberg dan Sebastian Vettel,” tambahnya.

Begitupun, buat masa ini, Haug enggan mendedahkan lebih lanjut mengenai barisan pemandu yang akan menyertai mereka pada musim depan.

“Mungkin pemandu-pemandu kami akan kekal, dan mungkin juga akan berubah.

“Buat masa ini, saya tidak mahu memikirkan dengan serius perkara tersebut dan keputusan akan dibuat dalam beberapa bulan akan datang,” jelasnya.

McLaren ,McLaren  berita, McLaren  kini, McLaren  dunia, McLaren  asia,McLaren  malaysia, McLaren  melayu, McLaren  indon, McLaren  indonesia, McLaren  kl, McLaren  foto, McLaren  gambar, McLaren  bf1, berita dunia, berita majalah, berita baru, berita asia, berita artis, berita hiburan, berita kawan, berita politik, berita-berita, beritakini, beritadunia, beritaasia, beritamalaysia, beritamelayu, beritaindon, beritaindonesia, beritakl, beritafoto, beritagambar, beritaterkini, beritaweb, beritaharian, beritabaru, beritabf1, beritatv, berita8, beritagay, beritapenting, beritabulan, beritakasa, beritaawas, berita2, beritascander, beritajalan, beritamaju, beritasukan, berita kini, berita dunia, berita asia, berita malaysia, berita melayu, berita indon, berita indonesia, berita kl, berita foto, berita gambar, berita terkini, berita web, berita harian, berita baru, berita bf1, berita tv, berita 8, berita gay, berita penting, berita bulan, berita kasa, berita awas, berita scander, berita jalan, berita maju, berita sukan, berita, kini, dunia, asia, malaysia, melayu, indon, indonesia, kl, foto, gambar, terkini, web, harian, baru, bf1