Kaymer ikut jejak Woods

Kaymer ikut jejak Woods

ATLANTA, Georgia – Juara bertahan, Martin Kaymer dari Jerman akan turun beraksi pada Kejuaraan Golf PGA ke-93 esok dengan misi menyamai pencapaian Tiger Woods yang menjuarai kejohanan tersebut dua kali berturut-turut sejak ia mula dipertandingkan pada 1937.

Kaymer muncul juara edisi tahun lepas di Whistling Straits, namun berdepan cabaran untuk mengulanginya kali ini di lapangan yang panjang dan mencabar di Kelab Golf Atlanta Athletic.

“Ia adalah minggu yang penting bagi saya untuk mempertahan kejuaraan utama pertama saya,” kata Kaymer.

“Ia akan menjadi satu pertarungan yang menarik. Ia juga lapangan yang sukar, sangat panjang dan agak sempit.”

Kaymer yang memenangi satu-satunya gelaran tahun ini di Abu Dhabi (Januari lalu), akan cuba menyamai pencapaian Woods yang melakukannya dua tahun berturut-turut pada 1999-2000 dan 2006-2007.

Sebagai rekod, belum pernah ada pemain yang melakukannya sejak Denny Shute pada 1937.

“Saya rasa tidak ramai pemain yang mampu melakukannya catatan yang rendah,” kata Kaymer mengenai pencapaian terbaik di lapangan itu yang kali terakhir dicatat oleh David Toms pada PGA 2001 dengan 15 di bawah par 265.

“Saya boleh lihat bagaimana David Toms menang di sini. Dia bukan pemain yang memukul bola dengan jauh tetapi pukulannya sangat tepat.

“Begitupun, saya tidak rasa pemenang di sini boleh melakukan 15 atau 16 atau 18 di bawah par. Saya memang mahu melihatnya.”

Kaymer kini, Kaymer terkini, Kaymer terbaru, Kaymer baru, Kaymer skandal, gambar Kaymer, foto Kaymer, video Kaymer, biodata Kaymer, biografi Kaymer, sejarah Kaymer, web Kaymer, Kaymer antarabangsa, berita terkini, berita terbaru, berita penting, berita dunia, berita asia, berita malaysia, berita melayu, berita woods, ikut, kaymer ikut, jejak, ikut jejak, jejak woods, yang, Juara, bertahan, Martin, Kaymer, Jerman, beraksi, Kejuaraan, Golf, PGA, Kaymer, Whistling, Straits, Golf, Atlanta, Athletic, David Toms, Kaymer, ikut, jejak, Woods

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply