Jerman tampil hebat

Jerman tampil hebat

Jerman tampil hebat

DURBAN – Jurulatih Jerman, Joachim Loew (gambar) percaya pasukannya mampu beraksi dengan lebih baik lagi biarpun telah mencatat kejayaan besar 4-0 ke atas Australia pada aksi pertama Kumpulan D Piala Dunia 2010 di Afrika Selatan awal pagi semalam.

Gol menerusi Lukas Podolski, Miroslav Klose, Thomas Muller dan Cacau menghadiahkan permulaan cemerlang buat Jerman dalam kempen itu manakala pasukan Socceroos pula terpaksa membayar harga yang mahal apabila kehila- ngan pemain utama, Tim Cahill yang dilayang- kan kad merah.

“Masih ada kelemahan yang perlu diperbaiki. Pertahanan kami sangat hebat, mereka bekerjasama dengan baik dan saya juga gembira dengan corak serangan balas kami,” kata Loew.

“Tetapi dari segi menutup ruang di antara bahagian pertahanan dan tengah, saya rasa kami kadangkala bermain terlalu bertahan. Kami akan cuba memperbaikinya nanti.”

Loew juga melontarkan pujian ke atas pemain mudanya yang berjaya mendominasi perlawanan sejak awal permainan sehingga wisel terakhir.

“Sememangnya saya bangga meli- hat pasukan saya bermain dengan taktik yang telah dirancang dan mereka menterjemahkannya dengan baik di atas padang,” kata Loew.

“Sejak daripada awal permainan, Australia lebih banyak bertahan dan kami terpaksa mengubah corak serangan. Saya rasa kami bermain dengan baik dan menjaringkan gol yang menarik.

“Kami mengawal bola dengan baik dan itulah yang memberi kesukaran kepada pertahanan Australia.

“Perlawanan pertama biasanya memberi banyak tekanan. Amat penting bagi kami mencatat kemena- ngan supaya keyakinan diri terus meningkat.

“Kami sangat puas hati, gembira dan berasa yakin tetapi kami harus kekalkan konsentrasi. Kami mahu melepasi sekurang-kurangnya peringkat kalah mati,” kata Loew.

Jerman tampil, Jerman tampil kini, Jerman tampil terkini, Jerman tampil terbaru, Jerman tampil baru, Jerman tampil skandal, gambar Jerman tampil, foto Jerman tampil, video Jerman tampil, biodata Jerman tampil, biografi Jerman tampil, sejarah Jerman tampil, web Jerman tampil, berita terkini, berita terbaru, berita penting, berita dunia, berita asia, berita malaysia, berita melayu, berita indon, berita indonesia, berita kl, berita tv, berita harian, berita gay, berita artis, berita hiburan, berita sukan, berita ekonomi, berita sains, berita teknologi, berita kesihatan, berita sejarah, berita politik, berita bf1, dunia, asia, malaysia, melayu, indon, indonesia, foto, gambar, terkini, web, harian, baru, macam-macam, Bf-1,Jerman tampil, tampil, hebat