Ibrahimovic makin teruja sarung jersi Barcelona

Ibrahimovic makin teruja sarung jersi Barcelona

9870d0dda4dc9438

Ibrahimovic makin teruja sarung jersi Barcelona

LONDON – Penyerang Inter Milan, Zlatan Ibrahimovic (gambar) mendedahkan bahawa dia akan menyambut baik perpindahan ke Barcelona sekiranya kedua-dua kelab berjaya mencapai persetujuan.

Presiden Barcelona, Joan Laporta kelmarin memberitahu, satu perjanjian telah pun dicapai untuk melepaskan penyerang Sweden itu ke Nou Camp selepas berbincang dengan rakan sejawatnya di Inter, Massimo Moratti beberapa hari lalu.

Begitupun, masih belum ada sebarang pengesahan rasmi mengenai perpindahan yang menyaksikan Inter menerima 45 juta euro (RM226.9 juta) dan juga penyerang Barca, Samuel Eto’o.

Pemain sayap, Alexander Hleb juga dilaporkan menjadi sebahagian daripada perjanjian tersebut apabila pemain Belarus itu menyertai Inter menerusi pinjaman.

Bercakap pada kunjungan pramusim Inter ke Amerika Syarikat, Ibrahimovic, 27, berkata, dia bukan melakukan percubaan untuk berpindah ke Sepanyol, namun mengakui menyambut baik perpindahannya itu sekiranya perjanjian berjaya dicapai.

“Masih ada peluang yang saya akan pergi ke Barcelona jika ada tawaran kukuh dibuat. Dalam hal ini, ia amat menarik bagi saya,” kata Ibrahimovic.

“Terpulang kepada Inter untuk menentukan apa yang mereka mahu lakukan. Saya hormati kontrak saya. Saya akan jalankan tugas saya dan gembira berada di sini.”

Barca juga dikatakan sedang menunggu persetujuan Eto’o untuk berpindah ke Inter.

“Saya tidak boleh kata ia akan berlaku walaupun secara dasarnya kami sudah bersetuju dengan mereka,” kata Laporta.

Ibrahimovic,Ibrahimovic berita, Ibrahimovic kini, Ibrahimovic dunia, Ibrahimovic asia,Ibrahimovic malaysia, Ibrahimovic melayu, Ibrahimovic indon, Ibrahimovic indonesia, Ibrahimovic kl, Ibrahimovic foto, Ibrahimovic gambar, Ibrahimovic bf1, berita dunia, berita majalah, berita baru, berita asia, berita artis, berita hiburan, berita kawan, berita politik, berita-berita, beritakini, beritadunia, beridaasia, beritamalaysia, beritamelayu, beritaindon, beritaindonesia, beritakl, beritafoto, beritagambar, beritaterkini, beritaweb, beritaharian, beritabaru, beritabf1, beritatv, berita8, beritagay, beritapenting, beritabulan, beritakasa, beritaawas, berita2, beritascander, beritajalan, beritamaju, beritasukan, berita kini, berita dunia, berita asia, berita malaysia, berita melayu, berita indon, berita indonesia, berita kl, berita foto, berita gambar, berita terkini, berita web, berita harian, berita baru, berita bf1, berita tv, berita 8, berita gay, berita penting, berita bulan, berita kasa, berita awas, berita scander, berita jalan, berita maju, berita sukan, berita, kini, dunia, asia, malaysia, melayu, indon, indonesia, kl, foto, gambar, terkini, web, harian, baru, bf1