Haiwan aneh ditemui di China

Haiwan aneh ditemui di China

Haiwan aneh ditemui di China

BEIJING – Para saintis bingung menentukan spesies seekor haiwan aneh yang ditemui di satu lokasi hutan di tengah China, lapor sebuah akhbar semalam.

Haiwan tidak berbulu itu memasuki jerat sekumpulan pemburu di wilayah Sichuan selepas penduduk tempatan melaporkan mereka ternampak haiwan yang disangkakan seekor beruang.

“Ia seperti seekor beruang. Namun, haiwan itu tidak mempunyai bulu tetapi ia mempunyai ekor seperti kanggaru.

“Haiwan itu tidak mengeluarkan bunyi seperti beruang. Suaranya lebih mirip seekor kucing dan sentiasa berbunyi,” kata salah seorang pemburu itu, Lu Chin.

Menurutnya, sebelum ini terdapat cerita rakyat bahawa seorang lelaki telah bertukar menjadi seekor beruang.

“Ada orang yang menganggap kami telah menangkapnya,” kata Chin.

Pakar haiwan akan menghantar haiwan misteri itu ke Beijing. Sepasukan saintis di Beijing akan cuba untuk mengetahui spesies haiwan itu dengan melakukan ujian asid deoxyribonucleic (DNA).

haiwan aneh,manusia aneh,pokok pelik,gambar tumbuhan,binatang aneh,bunga hitam,gambar binatang,manusia pokok,manusia pelik,keajaiban tuhan, berita malaysia, berita melayu, berita indon, berita indonesia, berita kl, berita tv, berita Lelaki getah, berita gay, berita artis, berita hiburan, berita sukan, berita ekonomi, berita sains, berita teknologi, berita kesihatan, berita sejarah, berita politik, berita bf1, dunia, asia, malaysia, melayu, indon, indonesia, foto, gambar, terkini, web, Lelaki getah, baru, macam-macam, Bf-1,ekonomi, teknologi