Ferguson label Man City ‘angkuh’ dan ‘bodoh’

Ferguson label Man City ‘angkuh’ dan ‘bodoh’

mainpix

Ferguson label Man City ‘angkuh’ dan ‘bodoh’

HANGZHOU: Pengurus Manchester United, Sir Alex Ferguson melabelkan kelab boros Manchester City sebagai ‘kelab kecil’ yang ‘angkuh’ dan ‘bodoh’ ketika pasukannya bersedia menamatkan sesi Jelajah Asia.

Dalam wawancara bersama akhbar Inggeris ketika jelajah pra-musim United, jurulatih berbangsa Scotland itu berkata adalah sukar buat City untuk memecahkan penguasaan empat kelab utama Liga Perdana, di sebalik berbelanja besar musim panas ini.

Dia turut melahirkan kemarahan pada papan tanda di tengah bandar Manchester yang tertulis “Selamat Datang ke Manchester” di bawah grafik warna biru bintang Argentina, Carlos Tevez, yang berpindah ke musuh utama United musim ini.

“Papan tanda itu? Ia tindakan City, betul tak?” kata Ferguson. “Mereka kelab kecil dengan mentaliti kecil. Apa yang sering mereka perkatakan ialah mengenai Manchester United.

“Itu saja yang mereka lakukan dan mereka tidak boleh melepaskan diri daripadanya. Apa yang mereka lakukan sekarang hanyalah satu kebodohan.

“Keangkuhan itu akan mendapatkan habuannya mengikut caranya sendiri. Ia cuma untuk menyaingi kami. Itu saja yang mereka lakukan.

“Mereka berpendapat dengan mengambil Tevez dari Manchester United adalah satu kejayaan. Ia cukup memalukan, walaupun saya berpendapat memang dia akan pergi ke City sejak sekian lama.”

Ferguson berkata kejayaan terbesar City ialah mendapatkan pemain untuk menuju ke Eastlands dan mereka menuju ke sana kerana wang.

“Saya tidak tahu sama ada mereka dapat melakukan apa-apa. Bukan mudah untuk menyelitkan diri dalam empat kelompok utama, maka kejayaan terbesar mereka ketika ini ialah untuk mendapatkan semua pemain berbakat ke situ. Mereka mungkin tidak melepasi selepas peringkat itu,” katanya.

“Mereka datang kerana wang, itu tarikan utama kepada pemain sekarang ini. Itu sebab utama mereka pergi ke situ. Pada saat akhir, daripada apa yang saya ketahui, Emmanuel Adebayor ataupun ejennya menelefon kami selepas dia bersetuju perjanjian bersama City dan kemudian dia melakukan perkara yang sama kepada Chelsea.

“Anda bertanya kenapa dia pergi ke Manchester City dan ia hanya disebabkan satu perkara… dia terdesak untuk ke United atau Chelsea,” kata Ferguson.

Man City angkuh,Man City angkuh berita, Man City angkuh kini, Man City angkuh dunia, Man City angkuh asia,Man City angkuh malaysia, Man City angkuh melayu, Man City angkuh indon, Man City angkuh indonesia, Man City angkuh kl, Man City angkuh foto, Man City angkuh gambar, Man City angkuh bf1, berita dunia, berita majalah, berita baru, berita asia, berita artis, berita hiburan, berita kawan, berita politik, berita-berita, beritakini, beritadunia, beridaasia, beritamalaysia, beritamelayu, beritaindon, beritaindonesia, beritakl, beritafoto, beritagambar, beritaterkini, beritaweb, beritaharian, beritabaru, beritabf1, beritatv, berita8, beritagay, beritapenting, beritabulan, beritakasa, beritaawas, berita2, beritascander, beritajalan, beritamaju, beritasukan, berita kini, berita dunia, berita asia, berita malaysia, berita melayu, berita indon, berita indonesia, berita kl, berita foto, berita gambar, berita terkini, berita web, berita harian, berita baru, berita bf1, berita tv, berita 8, berita gay, berita penting, berita bulan, berita kasa, berita awas, berita scander, berita jalan, berita maju, berita sukan, berita, kini, dunia, asia, malaysia, melayu, indon, indonesia, kl, foto, gambar, terkini, web, harian, baru, bf1