Federer dapat anak kembar

Federer dapat anak kembar

0405B.JPG

Federer dapat anak kembar

GENEVA, Switzerland – Roger Federer kini bergelar bapa kepada dua anak perempuan kembar selepas isterinya, Mirka selamat bersalin kelmarin.

Dalam satu kenyataan yang dipaparkan pada laman web peribadi dan Facebook dirinya, pemain No.1 dunia itu berkata, dua bayi perempuan tersebut dinamakan sebagai Charlene Riva dan Myla Rose.

“Saya ada perkhabaran gembira untuk dikongsi dengan kamu semua. Pada lewat malam semalam (kelmarin) di Switzerland, Mirka dan saya dengan bangga menjadi ibu bapa kepada dua bayi perempuan kembar ini.

“Kami menamakan mereka sebagai Myla Rose dan Charlene Riva. Kedua-duanya sihat bersama ibu mereka. Ia menjadi satu yang hebat dan merupakan hari yang sangat istimewa kepada kehidupan kami,” kata Federer dalam halaman Facebook dirinya.

Bayi kembar tersebut adalah anak pertama kepada pasangan itu, setelah mendirikan rumah tangga pada April lalu.

Awal bulan ini, Mirka masih mampu memberi sokongan penuh kepada suaminya dengan hadir pada perlawanan akhir Wimbledon yang menyaksikan Federer menumpaskan pemain Amerika Syarikat, Andy Roddick.

Kemenangan tersebut membolehkan Federer merangkul gelaran Grand Slam kali ke-15 dan memecah rekod terdahulu yang dipegang oleh Pete Sampras.

Pemain terkemuka dunia berusia 27 tahun itu bertemu dengan isterinya, Mirka pada 2000 iaitu ketika mereka bersaing untuk Switzerland di Sukan Olimpik Sydney.

Mirka yang berusia 31 tahun dilahirkan di Miroslava Vavrinec, Slovakia. Dia dan keluarganya berhijrah ke Switzerland ketika kecil.

Selepas beraksi di Jelajah WTA, dia mengambil keputusan untuk bersara awal kerana kecederaan dan kemudiannya menjadi salah seorang pengurus Federer.

anak kembar,anak kembar berita, anak kembar kini, anak kembar dunia, anak kembar asia,anak kembar malaysia, anak kembar melayu, anak kembar indon, anak kembar indonesia, anak kembar kl, anak kembar foto, anak kembar gambar, Minyak bf1, berita dunia, berita majalah, berita baru, berita asia, berita artis, berita hiburan, berita kawan, berita politik, berita-berita, beritakini, beritadunia, beridaasia, beritamalaysia, beritamelayu, beritaindon, beritaindonesia, beritakl, beritafoto, beritagambar, beritaterkini, beritaweb, beritaharian, beritabaru, beritabf1, beritatv, berita8, beritagay, beritapenting, beritabulan, beritakasa, beritaawas, berita2, beritascander, beritajalan, beritamaju, beritasukan, berita kini, berita dunia, berita asia, berita malaysia, berita melayu, berita indon, berita indonesia, berita kl, berita foto, berita gambar, berita terkini, berita web, berita harian, berita baru, berita bf1, berita tv, berita 8, berita gay, berita penting, berita bulan, berita kasa, berita awas, berita scander, berita jalan, berita maju, berita sukan, berita, kini, dunia, asia, malaysia, melayu, indon, indonesia, kl, foto, gambar, terkini, web, harian, baru, bf1