Evra anggap Ji-Sung ‘Beckham Korea’

Evra anggap Ji-Sung ‘Beckham Korea’

.2f63f32b322f599e

Evra anggap Ji-Sung ‘Beckham Korea’

SEOUL – Patrice Evra menyifatkan Park Ji-Sung sebagai rakan baiknya dan kagum terhadap sokongan fanatik yang diberikan ke atas bintang tengah itu di negaranya sendiri dengan menyifatkan Ji-Sung sebagai ‘David Beckham Korea’.

Pertahanan kiri Perancis itu mengiringi Park pada beberapa acara promosi ketika siri Jelajah Asia di Korea dan Evra berkata dia kagum.

“Ketika Ji tiba di Manchester, dia tidak bercakap dan orang tidak tahu banyak mengenainya.

”Namun apabila dia tiba di Seoul anda boleh lihat dia ‘Raja’ Korea.

“Peminat bersalam, menangis, menjerit apabila melihatnya. Ia menakjubkan. Dia umpama David Beckham Korea.

“Saya sangat gembira kerana dia benar-benar seorang kawan baik dan di padang dia sentiasa memberikan seratus peratus untuk pasukan. Sebab itu peminat menyukainya,” kata Evra dalam laman web kelab itu.

Keazaman serta keupayaan Park menyebabkan dia disayangi Sir Alex Ferguson apabila kelab menawarkan kontrak baru.

Akhbar Britain Daily Express melaporkan, ini bermakna gaji semasa Park sebanyak 30,000 pound (RM174,276) seminggu dinaikkan sekali ganda kepada 60,000 pound (RM348,552).

Sementara itu Ferguson, yang menyanjung sambutan peminat Asia terhadap pasukan itu berkata, sokongan peminat di rantau ini tidak pernah terhenti dari menerbitkan rasa kagum pada dirinya.

“Saya tetap kagum apabila kami tiba di hotel, beribu peminat menyambut kami. Mereka berada di koridor, di dalam lif.

“Anda perlu sedar mereka adalah peminat kelab ini. Kami melaluinya di Seoul dua tahun lalu dan sambutan kali ini juga bagus.

“Hakikatnya ia sama di seluruh Timur Jauh – kami mempunyai peminat yang hebat, begitu fanatik,” katanya.

Evra,Evra berita, Evra kini, Evra dunia, Evra asia,Evra malaysia, Evra melayu, Evra indon, Evra indonesia, Evra kl, Evra foto, Evra gambar, Evra bf1, berita dunia, berita majalah, berita baru, berita asia, berita artis, berita hiburan, berita kawan, berita politik, berita-berita, beritakini, beritadunia, beridaasia, beritamalaysia, beritamelayu, beritaindon, beritaindonesia, beritakl, beritafoto, beritagambar, beritaterkini, beritaweb, beritaharian, beritabaru, beritabf1, beritatv, berita8, beritagay, beritapenting, beritabulan, beritakasa, beritaawas, berita2, beritascander, beritajalan, beritamaju, beritasukan, berita kini, berita dunia, berita asia, berita malaysia, berita melayu, berita indon, berita indonesia, berita kl, berita foto, berita gambar, berita terkini, berita web, berita harian, berita baru, berita bf1, berita tv, berita 8, berita gay, berita penting, berita bulan, berita kasa, berita awas, berita scander, berita jalan, berita maju, berita sukan, berita, kini, dunia, asia, malaysia, melayu, indon, indonesia, kl, foto, gambar, terkini, web, harian, baru, bf1