Demi Terry City sedia tawar gaji RM5j sebulan

Demi Terry City sedia tawar gaji RM5j sebulan

mainpix1

Demi Terry City sedia tawar gaji RM5j sebulan

Usaha terakhir untuk dapatkan kapten Chelsea

LONDON: Manchester City akan membuat tawaran sensasi saat terakhir dengan menawarkan gaji £1 juta (RM5.89 juta) sebulan kepada kapten Chelsea, John Terry dalam usaha mendapatkan tandatangannya.

Chelsea semakin yakin mereka mampu mencapai persetujuan untuk mengekalkan tonggak pertahanan tengah itu, tetapi Mark Hughes sudah diberitahu oleh pemilik City untuk mendapatkan kapten England ‘tanpa mengira kos’. Mereka juga bersedia untuk membayar £50 juta (RM348.5 juta) untuk ‘mencurinya’ daripada Chelsea.

Hughes akan membuat tawaran itu dalam masa 48 jam akan datang. City percaya Terry adalah tunjang rancangan mereka untuk bersaing dengan kelab terbesar itu.

Pengurus City itu tiada keraguan pemilik Sheik Mansour dan pengerusi, Khaldoon al Mubarak akan memberikan sokongan kewangan sepenuhnya yang diperlukan untuk memecahkan rekod perpindahan British buat tahun kedua berturut-turut.

Pemilik Chelsea, Roman Abramovich sudah mengadakan perbincangan dengan Terry dalam usaha terdesak untuk mengekalkan kapten mereka, yang dijangka membuat keputusan pada hujung minggu ini. Tetapi pemilik City, memberitahu Hughes untuk melakukan pembelian ‘yang akan membuka mata dunia’.

City sudah menyaksikan dua tawaran mencecah £32 juta (RM188.48 juta) ditolak bagi pemain yang akan meningkat usia 29 tahun pada Disember. Mereka bersedia untuk meningkatkan perjanjian seminggu Terry £135,000 (RM795.15) kepada £250,000 (RM1.472 juta) yang setaraf dengan £200,000 (RM1.178 juta) seminggu yang akan diraih Cristiano Ronaldo dalam tahun pertamanya di Real Madrid.

Terry, kapten Chelsea, dipercayai berfikir dua kali dengan tawaran gaji besar itu. Dia juga kecewa dengan ketiadaan pembelian nama-nama besar di Stamford Bridge.

Chelsea berkata mereka tidak akan dipaksa untuk menawarkan perjanjian baru buat Terry, tetapi secara peribadi memujuknya dengan menyatakan bahawa dia akan menerima gaji sama seperti yang diraih pemain berpendapatan besar, Frank Lampard dan Michael Ballack, dengan £140,000 seminggu (RM824.6).

RM5j sebulan,RM5j sebulan berita, RM5j sebulan kini, RM5j sebulan dunia, RM5j sebulan asia,RM5j sebulan malaysia, RM5j sebulan melayu, RM5j sebulan indon, RM5j sebulan indonesia, RM5j sebulan kl, RM5j sebulan foto, RM5j sebulan gambar, RM5j sebulan bf1, berita dunia, berita majalah, berita baru, berita asia, berita artis, berita hiburan, berita kawan, berita politik, berita-berita, beritakini, beritadunia, beridaasia, beritamalaysia, beritamelayu, beritaindon, beritaindonesia, beritakl, beritafoto, beritagambar, beritaterkini, beritaweb, beritaharian, beritabaru, beritabf1, beritatv, berita8, beritagay, beritapenting, beritabulan, beritakasa, beritaawas, berita2, beritascander, beritajalan, beritamaju, beritasukan, berita kini, berita dunia, berita asia, berita malaysia, berita melayu, berita indon, berita indonesia, berita kl, berita foto, berita gambar, berita terkini, berita web, berita harian, berita baru, berita bf1, berita tv, berita 8, berita gay, berita penting, berita bulan, berita kasa, berita awas, berita scander, berita jalan, berita maju, berita sukan, berita, kini, dunia, asia, malaysia, melayu, indon, indonesia, kl, foto, gambar, terkini, web, harian, baru, bf1