Bintang baru Man United

Bintang baru Man United

Mexico tagih aksi mantap bintang baru Man United

JOHANNESBURG: Javier ‘Chicharito’ Hernandez memiliki peluang terbaik memenuhi selera peminat Manchester United jika dia berjaya mendapat tempat dalam kesebelasan skuad Mexico pada pertembungan penting bertemu Perancis di Polokwane, esok.

Hernandez yang berpindah ke Old Trafford dengan yuran perpindahan 7 juta Euro (RM31.5 juta) mula menarik perhatian United apabila meledak tujuh gol dalam 12 penampilan pertama buat negaranya dan menyerlah ketika bersama kelab Guadalajara Chivas sejak memulakan aksi pada 2006.

Peminat Mexico pasti mengharapkan sesuatu yang besar daripada lelaki yang mereka gelar ‘Chicharito’ atau ‘Kacang Pea Kecil’ yang mengikuti jejak langkah bapa dan datuknya yang turut beraksi dalam kancah Piala Dunia.

‘Kacang Pea Besar’ Javier Hernandez Gutierrez, adalah bapa kepada Hernandez, 22 yang mendapat gelaran itu kerana mempunyai anak mata hijau dan kini, dia dan rakan sepasukan dari Arsenal, Carlos Vela, 21, bakal membawa harapan sama buat 105 juta rakyat Mexico dalam aksi menentang Perancis.

Vela juga mengatakan ini adalah situasi ‘bunuh atau dibunuh’ dengan keempat-empat pasukan dalam kumpulan A kini memiliki satu mata daripada perlawanan pembukaan selepas Uruguay turut mencatat keputusan seri ketika bertemu Les Bleus.

Javier, Javier kini, Javier terkini, Javier terbaru, Javier baru, Javier skandal, gambar Javier, foto Javier, video Javier, biodata Javier, biografi Javier, sejarah Javier, web Javier, berita terkini, berita terbaru, berita penting, berita dunia, berita asia, berita malaysia, berita melayu, berita indon, berita indonesia, berita kl, berita tv, berita harian, berita gay, berita artis, berita hiburan, berita sukan, berita ekonomi, berita sains, berita teknologi, berita kesihatan, berita sejarah, berita politik, berita bf1, dunia, asia, malaysia, melayu, indon, indonesia, foto, gambar, terkini, web, harian, baru, macam-macam, Bf-1,Mexico, tagih, aksi, mantap, bintang baru, Man United