Ancelotti kembali lega

Ancelotti kembali lega

Ancelotti kembali lega

LONDON – Carlo Ancelotti kembali menarik nafas lega apabila Chelsea berjaya menampilkan kekuatan sebenar yang mereka miliki.

Pengurus Chelsea itu bangga selepas skuad kendaliannya itu memperoleh kemenangan membanggakan apabila mudah membelasah Sunderland 7-2 malam kelmarin meskipun mereka turun tanpa bintang-bintang Afrika iaitu Didier Drogba, Salomon Kalou, Michael Essien dan John Obi Mikel.

Chelsea yang mendahului 4-0 pada babak pertama berjaya membolosi gawang Sunderland sebanyak tujuh kali menerusi dua gol Frank Lampard dan Nicolas Anelka serta masing-masing satu gol daripada Michael Ballack, Florent Malouda dan Ashley Cole.

“Saya rasa ini mungkin persembahan terbaik kami musim ini. Kami beraksi cukup baik dan saya sangat gembira kerana ia merupakan tempoh terpenting buat kami.

“Tanpa pemain-pemain dari Afrika, kami mungkin menghadapi sedikit masalah. Saya sering tekankan yang kami memiliki skuad yang cukup menakjubkan.

“Pada perlawanan ini, beberapa pemain telah beraksi baik terutama Juliano Belletti. Anelka juga membuktikan yang dia seorang penyerang hebat,” kata Ancelotti.

Pengendali dari Itali itu turut terpikat dengan jaringan Cole yang merupakan gol ke-18,000 dalam saingan Liga Perdana England.

“Mungkin gol terbaik adalah daripada Cole. Ia bermula dengan gerakan yang baik, gelecek yang menarik dan diakhiri dengan gol yang cantik.

“Tapi selepas itu Cole mengalami kecederaan pada buku lalinya dan sebab itu saya keluarkannya supaya tidak mendatangkan bahaya,” jelas Ancelotti.

Sementara itu, pengurus Sunderland, Steve Bruce menganggap pasukannya tidak mampu bersaing dengan permainan Chelsea akibat ketiadaan lapan pemain yang cedera dan digantung.

“Secara mudah, kami memang tak mampu bersaing. Mereka terlalu bagus berbanding kami di atas padang. Kami perlukan pemain utama kami yang betul-betul cergas.

“Di posisi pertahanan, kami turun tanpa Michael Turner, John Mensah, Anton Ferdinand, Nyron Nosworthy, Kieran Richardson, Andy Reid dan Lee Cattermole,” kata Bruce

Ancelotti golf, Ancelotti, Ancelotti istri, Ancelotti poster, Ancelotti terkini, Ancelotti foto, Ancelotti foto, buku Ancelotti, Ancelotti foto, Ancelotti video, Ancelotti ayunan, Ancelotti turnamen, Ancelotti master, Ancelotti dukungan, Ancelotti hangat, Ancelotti privasi, Ancelotti yayasan, Ancelotti informasi, Ancelotti info,  Ancelotti harian, Ancelotti poster, Ancelotti jadwal, Ancelotti latar belakang, Ancelotti video, Ancelotti film, Ancelotti tanda tangan, Ancelotti wallpaper, Ancelotti biografi, Ancelotti blog, Ancelotti usia, Ancelotti  profil, website Ancelotti,Ancelotti  foto, Ancelotti  berat, Ancelotti wallpaper,foto, gambar, terkini, web, Dolaran, baru, macam-macam, Bf-1,dunia, sukan