46 cedera pesawat terhempas di Iran

46 cedera pesawat terhempas di Iran

46 cedera pesawat terhempas di Iran

TEHERAN – Sebuah pesawat syarikat penerbangan Iran yang membawa 157 penumpang dan 13 anak kapal terbabas di landasan di timur laut Iran semalam dengan menyebabkan 46 penumpang cedera, lapor stesen televisyen di negara itu.

Jurucakap Jabatan Penerbangan Awam Iran, Reza Jafarzadeh berkata, tiada mangsa yang terbunuh di dalam nahas tersebut dan beliau tidak memberitahu punca ia berlaku.

Menurutnya, pesawat milik Taban Air itu berlepas dari Lapangan Terbang Abadan kelmarin tetapi mendarat di Lapangan Terbang Isfahan di tengah Iran kerana cuaca buruk di Mashhad yang merupakan destinasi pendaratan sebenarnya.

“Pesawat itu berlepas dari Lapangan Terbang Isfahan pada pukul 5.35 pagi waktu tempatan semalam walaupun cuaca buruk dan jarak penglihatan yang minimum.

“Juruterbang membuat pendaratan kecemasan kerana terdapat seorang penumpang yang sakit. Nahas itu berlaku sewaktu mendarat,” kata Reza.

Menurutnya, pesawat buatan Rusia itu mengalami kemusnahan yang teruk selepas terhempas di Lapangan Terbang Mashhad.

Sebuah stesen televisyen melaporkan sebahagian pesawat itu terbakar dan sayap kirinya turut berkecai.

pesawat terhempas, pesawat terhempas hari ini, pesawat terhempas terkini, pesawat terhempas terbaru, pesawat terhempas baru,pesawat terhempas kini,pesawat terhempas dunia, pesawat terhempas harian, video pesawat terhempas, pesawat terhempas biodata, pesawat terhempas biografi, pesawat terhempas sejarah, pesawat terhempas web, pesawat terhempas terkini, pesawat terhempas terbaru, pesawat terhempas penting, pesawat terhempas dunia, pesawat terhempas pesawat terhempas, pesawat terhempas malaysia, pesawat terhempas melayu, pesawat terhempas indon, pesawat terhempas indonesia, pesawat terhempas kl, pesawat terhempas tv, pesawat terhempas pesawat terhempas, pesawat terhempas gay, pesawat terhempas artis, pesawat terhempas hiburan, pesawat terhempas sukan, pesawat terhempas ekonomi, pesawat terhempas sains, pesawat terhempas teknologi, pesawat terhempas kesihatan, pesawat terhempas sejarah, pesawat terhempas politik, dunia, malaysia, melayu, indon, indonesia, foto, gambar, terkini, web, Dolaran, baru, macam-macam, sukan, teknologi, ekonomi,sepak bola, sains